Trinvis guide til ophængning af loftlamper

By:

Så står du der med din nyindkøbte loftlampe i hånden og konstaterer, at du ikke kan stå med den der for evigt, og at den ikke udsender særligt meget lys, og så mangler du ligesom en vejledning til, hvad du nu skal gøre.

Men før du overhovedet når til det stadie, hvor du står og beskuer rummet, du har valgt, den nye lampe skal hænges op i, endsige overhovedet købt din nye lampe, så anbefaler vi dig at følge disse instrukser til, hvordan du bedst muligt udnytter lampen/lamperne, rummet og lyset fuldt ud.

1) Hvilke slags lampe skal du vælge?

Der findes som bekendt mange slags lamper, og loftlamper er bestemt ingen undtagelse. Så du skal beslutte dig for, hvordan designet skal være, hvilket retning lyset skal komme i, og hvor meget de skal fylde.

2) Hvor mange skal du bruge?

Apropos at fylde, så skal du gøre dig overvejelser om, hvor mange loftlamper du har brug for at få den bedste belysning.
Det kommer blandt andet an på udformningen af rummet og andre lyskilder.

3) Hvor højt/lavt skal lamperne hænge?

Så er det frem med målebåndet og tomme-stokken, for der ville næsten ikke være noget mere irriterende end at have brugt en hel dag på at sætte lamperne op over spisebordet blot for at opdage, at de hænger så lavt, at man ikke kan se personen, der sidder overfor en, i øjnene, fordi lampen er i vejen.

4) Slutte dem til i loften.

Få gerne en elektriker til at udføre den del, hvor der skal strøm i lampen ved at tilkoble den en el-kilde og eventuelt have den hængt hen i den rette position. Der er ingen grund til, at du unødigt får stød.

5) Den rette lampe.

Så er der ellers med at nyde lyset fra din nye lampe – når du har valgt en pære. Skal den være energibesparende, kulør eller noget helt tredje? Det er op til dig.

God fornøjelse!

Posted in: loftlamper