Pleje af tænder

09 marts 2022 Steffen Petersen

advertorial

Man kan forhindre betændelser i tand og tandkød ved at behandle sine tænder godt og tage til regelmæssige tandlægebesøg. Hvis du ønsker at beholde dine tænder længe, så skal man hele tiden sørge for at vedligeholde ens tænder. Læs med her og få nøglen til at have sunder tænder og sundt tandkød.

tandlæge Gladsaxe

Børst tænder

Når man skal vedligeholde sine tænder, så er den vigtigste del nok at børste sine tænder 2 gange om dagen, i 2 minutter af gangen. På den her måde så sørger man for at fjerne plak og bakterier fra sine tænder. Sørg for at bruge en tandbørste der har bløde hår og udskift den regelmæssigt. Man kan også benytte mundskyl med fluor for ekstra beskyttelse af ens tænder.

Rens mellem dine tænder flere gange i ugen

Ved at bruge tandtråd kan få renset ud i alle de madrester som ens tandbørste ikke kan få med under børstningen. En begyndende tandkødsbetændelse kan stoppes ved at benytte tandtråd og tandbørste dagligt. Hvis man har meget tæt siddende tænder, så er det ekstra vigtigt at få renset i mellem tænderne, da der lettere kan ophobe sig madrester og bakterier, hvis de sidder tæt sammen. 

Spis varieret 

Undgå at spise for meget sukker, og spis fra de basale madgrupper, såsom brød, kornprodukter, kød, fisk, grønstager, mælk ost og yoghurt. 

Pas dine tandlægebesøg

De fleste har en aftale om at få tjekket op på sine tænder en gang hvert halve år, dette kan også stærkt anbefales at du gør, man får også en rensning når man tager til disse tandlægebesøg

Besøg din tandlæge

Når alt det er sagt, så er det en god ide at tage til din tandlæge til et kig på dine tænder, hvis der er nogen begyndende huller, så er det en god ide at sørge for at de ikke bliver til huller. Du kan for eksempel søge på “tandlæge i Gladsaxe“.

Flere Nyheder