Oversigt over spil som baseball og rundbold

By:

Du kender sikkert til baseball, hvis du bare har set en enkelt amerikansk film eller to.

Det er ærkesporten for mange amerikanere, hvis man ser bort fra amerikansk fodbold (hvilket vel egentlig bare er en afart af rugby), og selvom amerikanerne opererer med noget, de kalder “Word Series”, så er det stadig mest forbeholdt amerikanerne selv.

Baseball er dog også populært i andre lande, hvor man blandt andet kan fremhæve Cuba, men den største popularitet er dog stadig i Guds eget land.

Herhjemme i Danmark spiller vi også en form for baseball, vi kalder det bare rundbold og er lidt mere en lege-udgave af baseball, men reglerne er nogenlunde de samme.

To hold skiftes til at være henholdsvis ude og inde i marken og i skyde-positionen. Det skydende/battende hold skal så få slået bolden så langt væk, at deres medspillere kan nå at løbe banen rundt, inden bolden kommer retur.

Sådan får holdet point, og så spiller man videre og skifter, når man har dømt et bestemt antal spillere “ude”, hvor de ikke nåede hjem eller mellem baserne på banen, før bolden blev grebet.

Hvorfor baseball ikke har opnået en lige så stor popularitet herhjemme, som så meget andet amerikanske kultur har, er et godt spørgsmål, når nu amerikansk fodbold er ved at finde indpas i DK, men måske er det et spørgsmål om tid.

Men det er i hvert fald muligt at bette på baseball-spillet, hvor man blandt andet kan spille på, hvilket hold der vinder til, hvor mange point der bliver opnået sammenlagt i et spil.

Der er flere online-bettingsider, der er begyndt at udbyde bettingmuligheder på baseball – også herhjemme.

Men siden spillet hovedsageligt mest bliver spiller i USA og har de største kampe, skal man lige huske tidsforskellen fra Danmark til USA, hvilket gør, at man måske sover, mens kampene bliver spillet derovre.