Lad din tandlæge forebygge tandlidelser

17 maj 2022 Astrid Pedersen

advertorial

Der er ikke noget simpelt svar på spørgsmålet om hvor ofte du bør gå til tandlæge. Hyppigheden af dine tandlæge besøg bør følge dine tænders tilstand og beskaffenhed.

Din tandlæge vil kunne hjælpe dig med at finde en besøgs frekvens som matcher dine behov. Som hovedregel vil yngre personer kunne nøjes med et til to årlige tandlæge besøg.

Når man bliver ældre kan behovet ændre sig. Og har du tilløb til tandsygdomme som for eksempel karies eller parodontose er det en god idé at besøge tandlægen endnu hyppigere, så forebyggende behandling kan blive sat i værk.

I udgangspunktet bør et årligt tandlæge besøg være tilstrækkeligt, hvis du er ung og din tandlæge vurderer at dine tænder gennemgående er raske og stærke. Du bør dog ikke gå til tandlæge mindre end én gang om året. Dette er det absolutte minimum hvis din tandlæge skal have en chance for at foregribe begivenhedernes gang, skulle du udvise tegn på forstadier til lidelser i tænder og i tandkød.

tandlæge

Hvordan kan tandlægen hjælpe mig?

Tandlægens arbejde er primært af forebyggende karakter. Derfor vil du altid blive tilbudt en grundig rensning af tænder og tandkød når du besøger din tandlæge.

I samme anledning vil tandlægen foretage et eftersyn af begge dele for at se om der skulle skjule sig ansatser til de før nævnte dårligdomme. Forstadier til karies, også kendt som huller i tænderne, viser sig ved misfarvede pletter på tandens emalje, som kan indikere en syreskade. Denne kan tandlægen komme til livs ved hjælp af fluor pensling.

Parodontose kan bremses i sin udvikling ved dybderensning af tandkødets lommer. Og en polering af samtlige tænders overflade kan forebygge opbygning af plak, hvori bakterier kan boltre sig.

Du forlader tandlægeklinikken med frisk ånde og skinnende blanke tænder, og visheden om at du ikke lige med det samme udvikler tandlidelser. Book tid til dit tandlæge besøg hos din tandlæge i Næstved på dltand.dk.

Flere Nyheder