Hvad skal du være opmærksom på, når du skal vælge vinduer?

26 oktober 2021 Steffen Petersen

advertorial

Vinduer har en vigtig funktion i ens hjem. Det er dem, der giver dig lys ind i hjemmet, så du kan få pæne lyse rum, og vinduerne hjælper dig med at få luftet ud, når der er allermest varmt eller behov for det. Hvis du skal finde vinduer til dit nye hjem, så er der ting, du bør overveje før du tager de første og bedste. Det har vi skrevet lidt om i dette indlæg. Så hvis du vil høre mere om dette, så skal du læse med her.

 

 

1. Hvem skal du købe vinduerne af?

Der findes mange udbydere af vinduer. Du kan finde vinduer hos specielle byggemarkeder, hvor du kan finde de klassiske vinduestyper, såsom dannebrogsvindue og fastkarmvindue. Skal du have lavet specialvinduer til dit hjem, så skal du over og snakke med en tømrer eller en glarmester, der kan hjælpe dig på vej. Til monteringen af vinduerne skal du have hjælp fra en tømrer, så du er sikret, at vinduerne er godt isoleret og sat i korrekt. 

 

2. Hvilke vinduer skal du vælge?

Der findes mange forskellige typer af vinduer, som du kan vælge i mellem. Det kommer først og fremmest an på, hvordan dit hus ser ud. Hvis det er et moderne hus, med rene linjer, så skal du måske overveje enkle vinduer. Det kan f.eks. være sidehængte vinduer. Hvis du derimod har købt et klassisk herskabsvilla, så kan du vælge imellem bondehusvinduer eller dannebrogsvinduer. Dine vinduer skal gerne matche stilen på huset, så alting går op i en højere enhed.

 

3. Hvilke energimæssige egenskaber har vinduet?

Der er to ting, som man tager i betragtning, når det kommer valg af vinduer til dit hus. Det drejer sig om den isolering, de giver, som måles i U-værdier, og den støjreduktion, som du får fra dem. Jo lavere værdien er (dikteret af tallet), jo bedre isolering giver de for at holde varmen ude om vinteren og varmen inde om sommeren, så sørg for at tage højde for dette, når du vælger vinduer.

 

Flere nyheder