Hvad laver en anlægsgartner?

04 februar 2022 Steffen Petersen

advertorial

En anlægsgartner er uddannet fra en gartnerskole, hvor han/hun kan hjælpe med at designe og vedligeholde udendørsarealer. En anlægsgartner kan arbejde i private haver, offentlige parker eller kommercielle ejendomme. Nogle af de opgaver, som en landskabsgartner kan udføre, vil vi komme omkring i dette indlæg. Så læs med her, og hør mere om, hvad en anlægsgartner laver og kan tilbyde dig.

 

anlægsgartner på Als

 

 

Planlægning og udførelse af dit haveprojekt

En anlægsgartner kan hjælpe dig med at realisere din drøm om en flot og grøn have. En anlægsgartner kan nemlig være med til at planlægge haven for dig, og herefter hjælpe med at få det udført. De vil se på hvilken type have du har, og hvilke muligheder der er ved den. Der er nogle ting, der godt kan være sværere at imødekomme.

En anlægsgartner kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad der vil passe bedst til din have, og give dig råd om, hvordan du får din have til at se smuk ud. Han/hun kan rådgive dig om, hvilke planter der skal plantes, hvor de skal stå, og træffe andre designbeslutninger. Ved større haveprojekter til kommunen eller andre fællesarealer vil en anlægsgartner samarbejde med entreprenører, der specialiserer sig i havearbejde, f.eks. udgravning, murværk eller brolægning.

 

Vedligeholdelse af din have

En anlægsgartner kan også hjælpe med at vedligeholde din have. Hvis du synes, at haven tager for meget af din tid eller bare ikke ser så godt ud, som du gerne vil have den til, så kan du kontakte en anlægsgartner. De kan besøge din have og give dig råd om, hvordan du kan passe bedre på den. De kan fjerne eller beskære planter, gøde jorden eller udføre andre opgaver, der kan gøre din have smukkere.

Så hvis du gerne vil have hjælp til vedligeholdelsen af din have, så kan du finde en anlægsgartner på Als på Google eller ved at forhøre dig i dit netværk. 

Flere Nyheder