Hjælp til boligkøb? Kontakt en boligadvokat

By:

Er du på boligjagt – og mener du at have fundet dit ideelle hus eller din drømmelejlighed? Så bør du, inden du foretager dig andet, tage kontakt til en dygtig og erfaren boligadvokat.

Hvad hjælper boligadvokaten med?

Inden du sætter din underskrift på købsaftalen, skal du sikre dig, at denne er forsynet med det, der kaldes et advokat forbehold. Er dette tilfældet, vil din underskift på aftalen ikke være endelig. Boligen vil være reserveret til dig i fjorten dage.

Dette fjorten dages vindue kan du bruge til at gennemlæse al den dokumentation, som knytter sig til boligen og til selve handelen. Du har mulighed for at springe fra dit boligkøb inden for de fjorten dage, hvis du finder noget i dokumentationen, som du er utryg ved, uden at det kommer til at koste dig noget.

Grunden til, at det hedder et advokat forbehold, er, at de fleste vil benytte en boligadvokat. En boligadvokat kan nemlig på baggrund af sin viden og sin erfaring hurtigt gennemskue eventuelle fælder, som måtte gemme sig i den relevante dokumentation. Som lægmand har du slet ikke samme forudsætninger for at identificerer sådanne forhold – og derfor anbefales det, at du tager fat i din boligadvokat i det øjeblik du har underskrevet købsaftalen.

Din boligadvokat vil dernæst indhente al nødvendig dokumentation og læse denne igennem. Inde han eller hun rådgiver dig med hensyn til købet. Det kan for eksempel være referater af general forsamlinger i din nye boligforening. Disse vil kunne afsløre en mangelfuld ledelse eller sløj drift af foreningen. Det kan også være budgetter og regnskaber for ejendommen, som kan afdække en usund økonomi. Og det kan være lokalplaner, som måske indeholder fremtidige byggeprojekter, som måske kan få indflydelse på din boligs værdi i fremtiden.

Du kan læse mere, og finde din boligadvokat, på eboligadvokat.dk

Posted in: boligadvokat