Få en effektiv rodbehandling på din nærmeste tandlægeklinik

19 april 2022 Astrid Pedersen

advertorial

Har du aldrig haft problemer med dine tænder, kan det godt være svært at forestille sig, hvorfor det skulle være nødvendigt at gå til tandlæge en eller to gange om året. Men der er ingen garanti for at du ikke går hen og udvikler karies – også kendt som huller i tænderne.

Karies vil, hvis ikke tilstanden opdages i tide, kunne forårsage dybe huller og betændelse i tanden. Og så kan det blive nødvendigt med en rodbehandling.

Hvad er en rodbehandling?

En rodbehandling er behandling af rodbetændelse eller rodspids betændelse i en tand. Denne form for betændelse kan opstå i forbindelse med eksempelvis karies, hvor tanden er gennemtæret helt ind til kernen. Så kan bakterier skabe infektion inden i tanden – og denne kan tandlægen kun få gjort kål på ved hjælp af en rodbehandling.

Tandlæge, tandlægeklinik, behandlinger

Ved en rodbehandling fjernes tandens nerve. Dette kan være nødvendigt hvis betændelsen har forårsaget nervens død. En rodbehandling kan forhindre at betændelsen breder sig, og samtidig redde tanden.

Det er ikke unormalt at du oplever smerter efter rodbehandling. Disse smerter kan vare i et par dage og vil her efter fortage sig. Hvis smerten ikke aftager, eller måske endda tager til i styrke, bør du kontakte din tandlæge igen. Det kan nemlig tyde på at han eller hun ikke har fået det hele med.

Hvor kan jeg få en god og smertefri rodbehandling?

Hvis du er bosiddende i Herlev, Søborg, Gladsaxe, Buddinge eller nærmeste omegn kan du altid tage kontakt til Tandlægerne Søborg hvis du har mistanke om rodspids betændelse eller tandrodsbetændelse. Tandlægerne Søborg kan på hurtig og effektiv vis hjælpe dig med en smertefri rodbehandling, og vil selvfølgelig følge op på din behandling for at sikre at denne er udført efter bogen.

Du kan læse mere, og booke tid til et tandtjek hos Tandlægerne Søborg på hjemmesiden tandlaegernesoeborg.dk

Flere Nyheder