Derfor bør du slibe dine gulve

01 november 2021 Steffen Petersen

advertorial

Når man har et trægulv, så er der nogle ting man bør gøre i ny og næ, for at ens trægulv altid står flot og pænt. En af disse ting er at slibe gulvet. Vi kommer i dette indlæg ind på, hvorfor du bør slibe dit trægulv, og hvilke fordele der er ved at gøre det.

Det kan blive næsten som nyt

Der er flere måder hvorpå man kan slibe et trægulv. Man kan slibe det, så det kun er det øverste lag der bliver slebet væk, eller man kan lave en lidt mere dybdegående slibning, så man kommer længere ned i træet. Hvilken slibning man skal lave, det afhænger helt og holdent af hvor slidt gulvet er. Har man et trægulv, som er meget slidt, så anbefales det ikke, at man kun tager det øverste lag.

Når man sliber sit gulv, så kan man fjerne skavanker og skade, som der er i gulvet. Det er dog kun de skader og skavanker, som der ikke er for dybe, som er mulige at slibe af. Hvis man har lavet et hak eller et hul, så vil man typisk ikke kunne reparere det ved at fjerne det øverste lag træ. Her anbefales det, at man udskifter gulvet, så det bliver lige så lækkert, som hvis man kunne slibe det.

En slibning kan klargøre til behandling

Har man et gulv, som man ønsker at give en form for behandling, så er det smartest hvis man sliber det inden man behandler det. Det er det blandt andet fordi man som beskrevet ovenfor kan fjerne skader og skavanker, men også fordi det man vil behandle det med bedre kan tage fat. Det er meget normalt, at man behandler sit trægulv med en lak eller anden form for beskyttelse, hvis man ikke ønsker at skulle slibe det for ofte.

Flere Nyheder