Byg en sandkasse hjemme i haven

25 november 2020 Astrid Pedersen

Er du træt at af sandet i sandkassen på den lokale legeplads permanent er snavset og måske endda fyldt med glasskår og andre ubehageligheder? Så kan du med fordel overveje at opføre en sandkasse hjemme i familiens egen have.

Hvorfor have en sandkasse i haven?

Måske føler du at det er spild af plads i din have at anlægge eller installere en sandkasse. Sandkasser hører til på offentlige legepladser – ikke hjemme i din private have hvor du gerne vil kunne nyde blomster, træer og buske.

Men her skal du huske at en sandkasse faktisk ikke behøver at være særligt stor for at dine børn kan have glæde af den. De store sandkasser, du ser på legepladser, såvel de offentlige som de der er tilknyttet skoler og daginstitutioner, er lavet til at mange børn skal kunne lege i dem på én gang. Så meget plads behøver du slet ikke at afsætte til dit barn og hans eller hendes legekammerater.

Samtidig kan du sagtens få sandkasser som ikke forstyrrer helheds indtrykket nævneværdigt, og som er udført i kønt træ som måske endda faktisk kan tilføje lidt hygge til haven. Det er også muligt at anskaffe en flytbar sandkasse som er nem at tømme og stille væk hvis haven skal bruges til andre formål. En plastik sandkasse kan rykkes rundt i haven så den ikke ødelægger græsset ved at stå eet bestemt sted konstant. Og så kan du nemt rykke sandkassen hvis solen bliver for skarp.

Fordele ved en sandkasse i haven

Der ud over er der fordelen ved at kunne lade barnet lege i sandkassen mens du selv går rundt og laver havearbejde, eller slapper af på terrassen. På den måde slipper du for turen til legepladsen – og for ærgrelsen over det ulækre sand i legepladsens sandkasse.

Få inspiration til sandkasse i haven på https://husblog.dk/guide-saadan-laver-du-den-rigtige-sandkasse-til-dit-barn/ 

Flere Nyheder